Del 3

"10 % man, 90% kuk"

En del tror att detta citat är från Ava Gardner sagt om Ol' Blue Eyes, men uttalades innan dess av Nils Poppe efter Sjunde Inseglets wrap-up party.

Fler minnesvärda citat om stormästaren:

"Det var Ingmars personregi som höll mig kvar i Beck-serien långt efter den sjunkit ner i Åsa-Nisse-träsket kvalitetsmässigt." - Peter Haber

"Melodifestivalen gjorde susen för min karriär, men mina speciella 'moves'? 100% Bergman.." - Sanna Nielsen

"Storpotäten var helt och hållet hans idé" - Staffan Westerberg

"Öhhh..Öhhhh...Öhhh... Faan!" - Mikael Persbrandt

Vid sidan om

När du tar fram dina gamla skolfoton och tittar på bekanta ansikten, polare från förr, så hajar du alltid till inför tjejen där bredvid läraren. Vad hette hon egentligen? Hon sade ingenting, ingen pratade med henne vad du kan minnas, men hon var inte mobbad heller. Hon var inte tjock, inte smal, inte snygg, inte ful. Hon bara var där i nio år. Vad hette hon nu igen?

Hon hette Yvonne. Nu vet du.




Epilog:
Var är Yvonne idag? På Apoteket förstås. På Apoteket är alla Yvonne.

Bekännelse

Den här bloggen börjar kännas som ett ok på mina axlar. De krav jag ställer på mig själv för att ge er det ni kräver varje dag är nästan överväldigande.

Om jag inte kan hitta min inre Chi så kanske jag slutar skriva för att få behålla mitt förstånd.

Nog nu.

Ingemar del.2 - hans hemliga liv

Scorsese, Troell, Mats Helge - Bergmans alias var Legio, vilket ju inte är så konstigt, hans skaparkraft kunde inte rymmas inom en identitet.

Efter att ha regisserat en julkalender på 70-talet iförd tomteskägg och en gigantiskt fat-suit, började han, inspirerad av den kraft han fick av denna alternativa personlighet, skriva böcker under namnet Leif GeWe Persson. Det uppenbart osannolika namnet till trots blev detta aldrig exponerat, till viss del pga den fint Bergman gjorde genom att be en uteliggare han delat en bananlikör med utanför legendariska Ess-grillen i Sundbyberg ställa upp som front på bok-signeringar och liknande. Denne har även efter Bergmans död fortsatt uppträda i media. Förmodligen har ingen ännu berättat för stackaren.

Blanda-En-Hel-Del

Ingmar Bergman var Sveriges främste ass-man, en konnossör och nytänkare inom Skinkornas kult. Få vet det.

Han gömde symboliken i sina filmer men för en kännare är tecknen omisskännliga.

Sjunde Inseglet (1957)

Fransmännen kallar orgasmen La Petit Mortelle - den lilla döden. Den svarta döden blir då orgasmen i den svartare öppningen. Och vad har vi här i denna film? En svartklädd Dödsängel som får representera den mer kryddstarka kärleken.

Utvandrarna (1972)

Än färre vet att Linn Ullmans ofta parodierade "Jaug tyar itje laäengre Kal-Åsskar" var indubbat från en annan, bortklippt, scen. Bergmans bäste vän, regissören Alf Sjöberg, fick stormästaren att ta bort den 15 minuter långa sodomiscen där Max von Sydow (enligt ryktena på riktigt) grundligen tog Ullman bakifrån så att hennes frodiga akterkastell krängde vildare än tomtens ekipage på julafton. Bergman tyckte dock att hennes slutreplik i den bortklippta delen klingade så vackert, så den fick vara kvar i en annan, mer stillsam scen.

Fanny och Alexander (1984)

Fanny, säger ni? Nog sagt!

Himlen är blå, påven skiter i skogen

99% av alla bloggar är skrivna av människor med intelligens under genomsnittet, ingen självinsikt, humor eller självdistans, kunskaper och stavningsförmåga under förskolenivå samt åsikter som får nord-Koreanska ledare att framstå som under av tolerans och välvilja gentemot andra.

Mmmmmmmm...smaka på det ordet...

Jag, Björn och Uffe satt på vårt stamhak vid Zinken och njöt av några flaskor rött när Ernst kom förbi. Vi kom att diskutera svenska språkets vackraste ord. Ernst satte det efter ett par glas..

Vulva.

Smaka på det, låt det glida runt i munnen, ut på tungspetsen, studsa det mot gommens sträva tak och låt det ljuda...överallt!

Vulva.

Så, fuck you Linda! Fuck you!

1973-08-08

Det är viktigt att kunna skratta åt sig själv, så blir det mindre jobbigt när alla andra gör det.

Tur man inte jobbar där...

"Mobiltillverkaren Neonode förlorade motsvarande cirka 300 miljoner kronor under årets nio första månader och intäkterna är än så länge små."

Från www.corren.se

5.25''

Full disclosure.

image8

Får kvinnor att sucka och rysa..

Uppklädd kollega på kontoret idag, en riktig häradsbetäckarjunker trädde in.

373813-7
Jude Law?
373813-8

Michelin och Molotov

Idag brann däcken i Sumpan, idag flämtade frihetens lågor en kort sekund. Vi stod vid fönstret och väntade med bultande hjärtan på vågen av förtryckta bröder och systrar som skulle välla ut från de fattiga boningar kapitalet tvingat dem in i...

Gatorna brinner


...sedan kom "mannen" och hans hantlangare och kvävde oss, igen.

Gatorna brinner 3


Gatorna brinner 2


Vi suckade och knöt händerna i fickorna.. väntandes på den dag då den röda revolutionen kommer...

En massa människor

I morse, på väg från Sundbybergs pendeltågsstation till mitt kontor, när jag såg mig omkring på mina medmänniskor, hasandes fram i snöyran, fick jag en insikt. Vi är alla bara människor...på väg till jobbet.

Sug på den ett tag.

Helt utan ironi

Se denna bild, se varför jag älskar Sverige. Essinge-leden 12/11-2007 15:40.

Essinge-leden

Monkey Business

Idag är fruktkorgen (som kom igår) nästan helt tom. Man kan som nästan tro att det finns en hunger här på kontoret.

Fruktkorg

Tristess

Vi har haft en helt sjuk förmiddag på kontoret. Först blev frukostmötet försenat en halvtimme och sedan räckte inte mackorna till alla pga kollektivtrafikförseningar. Sedan, när informerandet var avklarat och nästan alla gått plingade det till i micron. Där fanns det mer bröd. Det är så man blir verklempt...

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att skriva om allt spännande som händer på mitt kontor och i min fartfyllda vardag.

373813-1

RSS 2.0